Op mijn achtste zat ik al achter de Commodore 64 regels te programmeren om een simpel spelletje te doen.

Een cassettebandje spoelen om een spelletje te starten…

Toen mijn vader later Coreldraw kocht werd het helemaal leuk. Daarna kwamen natuurlijk de Adobe programma’s waar de mogelijkheden veel groter waren.

Webdesign kwam tijdens mijn HBO-opleiding helaas nog niet aan bod. Reden voor mij om een opleiding Webdesign bij Eduvision te gaan volgen. Deze opleiding ging van briefing tot uitvoering en was een goede basis om webdesign te starten voor mijn eigen bedrijf. Ik werkte daarvoor al met het CMS systeem Joomla en met deze opleiding kon ik beter de CSS aanpassen en met de HTML kennis zelf aanpassingen doen.

Ik heb dan een aantal websites gebouwd voor zelfstandige ondernemers. Ook heb ik een aantal jaren een projectwebsite gebouwd en onderhouden van de Arbeidsinspectie.

Inmiddels werk ik met WordPress omdat dit steeds meer gebruikt werd dan Joomla en ik dit systeem ook graag wilde leren kennen. Mijn eigen website gebruik ik dan ook om te kunnen blijven zien wat de veranderingen en mogelijkheden zijn binnen WordPress.

Om een kwalitatief goede website te kunnen leveren is het nodig om je kennis up-to-date te houden. Helaas had ik daar de afgelopen jaren niet de mogelijkheden of de tijd voor. Ik bouw dan liever niets voor anderen dan dat ik half werk aflever. Wel een erg leuk vakgebied, dus wellicht dat ik dit in de toekomst weer oppak.