Dat een goede nachtrust belangrijk is, dat weten we allemaal wel. Het is de gelegenheid voor je lichaam om te herstellen van de dag. Ik vroeg mezelf af of ik daarvoor wel de juiste omstandigheden creëer.

Na verloop van de jaren ben ik er inmiddels achter dat de er veel meer is, dan wat de wetenschap inmiddels heeft ontdekt over het menselijk lichaam. Eigenlijk weten we nog niets.

Voor mij staat echter wel vast dat alles bestaat uit energie. Simpel omdat ik dat zelf voel. De wifi is dan ook een moeilijk ding in mijn huis. Het gemak ervan is superfijn, want ook ik maak er veel gebruik van. Maar ’s nachts als ik het toch niet gebruik, waarom staat mijn router dan nog eigenlijk aan?

Ik heb daarom besloten om de tijdschakelaar op de  router te zetten. Dat geeft al een goed gevoel. Helaas zijn de routers ook sterker geworden, dus zal ik mijn buren ook nog moeten overtuigen om een tijdschakelaar op hun router te zetten. Wie weet binenkort een landelijke actie starten om dit te promoten;-)

Ja, ik hoor de sceptici wel dat het nu nog is niet bewezen of die straling schadelijk is, maar vaak is het beter naar je gevoel te luisteren. De mijne weet het zeker. Daarom heb ik ook al jaren geen DECT-telefoon in huis.

Nu dus van 22:00-7:00 geen wifi in mijn huis. Voor de oplettende lezer betekent dat dus ook geen TV aangezien ik alleen een internetaansluiting heb. Zo heb ik ruim voor het slapen gaan geen beeldscherm meer die mijn nachtrust kan beïnvloeden. Dubbel profijt wat mij betreft!